تحلیل تکنیکال, مجله آموزشی بازار سرمایه

روند و انواع آن

روند و انواع آن

روند و انواع آن یکی از مهمترین و ابتدایی ترین اصول تحلیل تکنیکال و تحلیل نموداری بازار سرمایه است . شناخت دقیق روند و انواع آن برای هر معامله گری حائز اهمیت است . وقتی از روند صحبت میکنیم منظور ما روند قیمتی حال حاضر بازار است به عبارت بهتر میخواهیم متوجه شویم که قیمت ها در بازار در چه جهتی در حال حرکت هستند؟ آیا قیمت ها در حال بالا رفتن هستند ؟ یا قیمت های بازار ، در حال پایین آمدن هستند ؟ 

تعریف روند قیمت در علم تحلیل تکنیکال عبارتست از جهت حرکت قیمت . بسیاری از مردم که با این علم آشنایی ندارند بر این باور هستند که دو نوع روند بیشتر وجود ندارد ، روند صعودی و روند نزولی . اما حقیقت آن است که یک نوع روند دیگر وجود دارد که به آن بدون روند یا روند خنثی گفته میشود . هر زمانی که کلمات بازار رنج ، بازار ساید ، بازار بدون روند یا قیمت رنج یا بازار خنثی را شنیدید اصلا متعجب نشوید منظور همان نوع سوم روند یعنی بدون روند است . بنابراین سه دسته روند داریم که در ادامه به آموزش هر کدام از آنها و ویژگی هایشان می پردازیم . 

انواع روند : 

    1. روند صعودی
    2. روند نزولی
    3. روند خنثی

روند صعودی

در روند صعودی قیمت تمایل به افزایش دارد یعنی خریداران همواره حاضر هستند که قیمت بیشتری را  بابت یک کالا بپردازند . تمایل به خرید در قیمت های بالاتر معمولا به دلیل انتظارات افراد از آینده بازار و قیمت ها ، شکل میگیرد . تعریف روند صعودی از دیدگاه علم تکنیکال عبارتست از قیمتی که همواره کف ها و سقف های بالاتر را شکل می دهد . در اینجا برای درک بهتر این مطلب نیاز است که مفهوم کف و سقف نیز توضیح داده شود . واضح است که قیمت کالاها و اوراق و ارزها ، همگی وقتی با افزایش رو به رو میشوند این روند افزایشی به صورت ناگهانی و یکباره اتفاق نمی افتد ، بلکه قیمت پس از یک حرکت به سمت بالا تمایل به سمت پایین دارد . در این زمان خریداران و معامله گران باهوش وارد عمل میشوند و دوباره  با انتظار افزایش بیشتر قیمت میخرند و عملا باعث بالا رفتن دوباره قیمت در نمودار قیمتی میشوند . 

 

روند صعودی

روند نزولی 

در روند نزولی قیمت تمایل به سمت پایین دارد به این معنی که فروشندگان در رقابت با یکدیگر باعث کاهش بیشتر قیمت می شوند اما این کاهش قیمت همانند روند صعودی به یکباره اتفاق نمی افتد و قیمت هر از چند گاهی رفتار و تمایل رو به بالا از خود نشان میدهد بنابراین در این شرایط فروشندگان باهوش برای کسب سود بیشتر سعی میکنند که در قیمت های بالاتر بفروشند و باعث ایجار فشار فروش بیشتر در بازار و در نهایت نزول بیشتر قیمت می شوند . تعریف دقیق روند نزولی از دیدگاه علم تحلیل تکنیکال عبارتست از روندی که همواره کف ها و سقف های پایینتر را شکل می دهد برای درک بهتر به نمودار زیر دقت کنید . 

روند نزولی

روند خنثی

نوع سوم روند ، روند خنثی یا بدون روند است . ویژگی بارز این نوع روند سردرگمی افراد در این نوع بازار است . افراد نمیدانند که قیمت چه جهتی دارد و ممکن است برای مدتی نتوانند تصمیم صحیحی در خصوص بازار بگیرند . همین سردرگمی خریداران و فروشندگان در بازار باعث ایجاد قله ها و دره هایی روی نمودار قیمتی می شود که ، نمی توانند یکدیگر را فتح کنند و باعث تشکیل سقف ها و کف های بی نظم می شود . گاهی اوقات ممکن است این سقف ها و کف ها حتی دارای نظم باشد ، در این صورت معامله گران با تشخیص درست آنها اقدام به معاملات نوسانگیری میکنند . توصیه اکید در این نوع بازار این است که همواره از معامله در چنین بازاری فاصله بگیرید و استراحت کنید چرا که خوده قیمت نیز با شکل دادن چنین روند خنثی ای در حال استراحت می باشد . 

روند خنثی

گاهی اوقات ممکن است شما کلمه های حمایت و مقاومت را در روند یک بازار بشنوید ، اصلا پیچیده نیست حمایت به همان دره ها یا کف ها گفته می شود و مقاومت نیز به قله ها و سقف ها . 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *